Oranje Leeuwinnen

Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019 vindt plaats in Frankrijk van 1 tot en met 30 juni 2019. Er nemen 24 landen deel aan het wereldkampioenschap en voor Europa zijn 8 WK-tickets beschikbaar.

Het Nederlands vrouwenelftal speelt vanaf oktober 2017 kwalificatiewedstrijden om een plaats in het kampioenschap. In groep 3 komen de vrouwen uit tegen Noorwegen, Ierland, Noord-Ierland en Slowakije. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket.

In oktober werd de eerste wedstrijd gewonnen van het Noorse vrouwenelftal met 1-0. Eind november werd de strijd aangegaan tegen de Slowaakse dames in een uitwedstrijd en gewonnen met 0-5. Met het daaropvolgende gelijkspel tegen het Ierse vrouwenenelftal in het Goffertstadion is er een ietwat teleurstellend einde gekomen aan een schitterend jaar van de Nederlandse voetbalsters. Op naar de wedstrijden in april!